Piirtovuorossa

Pirta
Loneq
Punisa
Lazie
Zerwolf
Vzion

Deadline

12.7.2015

Hahmot


Lista sarjakuvan hahmoista.

 Rosy 

klik!

Sukupuoli: narttu
Ikä: 4 vuotta
Laji/rotu: koira/sekarotuinen (novascotiannoutaja + ??)
Ulkonäkö: ruskeavalkoinen turkki tumman siniharmain merkein, jäisen siniharmaat silmät. Suurinpiirtein novascotiannoutajan kokoinen, hoikka. Karva on pidempää niskassa, vatsan alla ja hännässä (joka on suhteellisen ohut, karva valehtelee), sekä pitkät töyhdöt korvakarvaa korvien juurissa. Vaaleanpunainen kirsu.
Luonne: Rosy ei pidä muutoksesta ja jää mielellään paikalleen odottamaan ennen kuin on aivan pakko tehdä liike suuntaan tai toiseen. Kilttiluontoinen, joskin vähän varautunut vieraita kohtaan. Hyvin herkkä unohtamaan asioita.
Tausta: Rosy oli vuoden ikään asti perhekoira, kunnes sumu alkoi levitä sen omistajien asuinalueelle ja ihmiset pakenivat, jättäen lemmikit taakkana oman onnensa nojaan. Rosy kantaa edelleen mukanaan perheensä pojan pehmokissaa (ja on siitä erittäin huolehtivainen) muistutuksena rakkaasta ihmislapsestaan ja ajasta jolloin kaikki oli paremmin.

 Europoid 

klik!

Sukupuoli: uros
Ikä: 2 vuotta
Laji/rotu: koira/sekarotuinen
Ulkonäkö: Noin keskisuuren koiran kokoinen, kehonrakenteeltaan suht siro, muttei kuitenkaan ruipelo, vaan läskiakin löytyy luiden välistä. Väritykseltään lähestulkoon valkoinen, karva keskipitkää. Pystykorvat ja leikattu töpöhäntä (by naapurin pojat). Vasemman puoleisen silmän ympärillä arpia, kaulassa vihreä kaulapanta.
Luonne: Lievähkö narsisti. Pitää itseään hieman parempana kuin on ja odottaa muilta ylistystä, sekä hermostuu törmättyään siihen faktaan, ettei ole niin mahtava kuin olettaa olevansa. Ei tunne juuri lainkaan empatiaa, ellei myötätuntoista näyttelemällä saa itse jotain vastineeksi tilanteesta. Kuitenkin sisimmiltään pelkuri, joka ei koskaan kykene myöntämään olevansa väärässä tai peloissaan, saatika huonompi kuin joku toinen. Muuten suht. välinpitämätön ja ylimielinen.
Tausta: Eleli pitkään "rouvan puudelina", mutta hylättiin omistajien ottaessa jalan alle. Lyöttäytyy mielellään muiden seuraan, koska ei tunne oloansa turvalliseksi yksin.
Hahmon omistaja: Loneq

 Aami 

klik!

Sukupuoli: uros
Ikä: 5 vuotta
Laji/rotu: koira/sekarotuinen
Ulkonäkö: Perusväritykseltään Aami on lämpimän harmaa. Punaruskea reunus ympäröi valkoisia alueita sen leuassa, rinnassa, mahassa ja hännä alapuolella. Aamin pystyt ylöspäin suuntautuneet korvat ja tassut ovat tummanruskeat. Aamin tummanruskeita silmiä ympäröi musta reunus. Ruumiiltaan Aami on lihaksikas, mutta keveästi liikkuva ja joustava. Sillä on tuuhea häntä, rinta ja poskikarvat. Aamin säkäkorkeus on 56 cm.
Luonne: Aami ei ole nähnyt onnettomuuden jälkeen enää muita eläviä olentoja, joten siitä on tullut sulkeutunut ja erakkoluontoinen. Se on hyvä keksimään keinoja selviytyäkseen ihmisten tavaroita ja työkaluja hyödyntämällä. Käytännöllisyytensä lisäksi Aami on rauhallinen ja johdonmukainen (ja ehkä hieman tylsämielinen).
Tausta: Aamin isäntä jätti koiransa ystävänsä koiratarhaan yöksi, jonka aikana sumu ehti ajaa ihmiset pois mukaan lukien tarhan omistajan, joka jätti osan hoitamistaan koirista tarhalle. Onnettomuuden hetkellä Aami nukkui tapansa mukaan koiratarhan omistajan saunan lauteiden alla kuivassa ja välttyi tartunnalta. Aami on elänyt vuosia tarhalla syöden suuresta kuivaruokavarastosta ja majaillen tarhan sisätiloissa. Muut tarhan koirat ovat kuolleet.
Muuta: Aami osaa kuunnella CD-levyjä CD-soittimella.
Hahmon omistaja: Punisa

 Boro 

klik!

Sukupuoli: uros
Ikä: 8 vuotta
Laji/rotu: koira/kaukasianpaimenkoira
Ulkonäkö: Voimakas ja tanakka rakenteeltaan, muttei lihava. Turkki on pitkäkarvaista, tuuheaa ja paksua. Karva on lisäksi likaa ja vettä hylkivää rasvaisuutensa ansiosta. Silmät näyttävät pieniltä verrattuna pään kokoon ja ovat väritykseltään meripihkanväriset. Väritys on pääosin likaisenruskea, josta selkäpuoli ja jalat ovat tummanruskeat ja valkeampaa karvaa löytyy kuononselästä pienenä viiruna, rinnasta ja tassuista. Kirsu, polkuanturat ja kynnet ovat mustat. Säkäkorkeus 80cm.
Luonne: Hiljainen tarkkailija-tyyppi ja puhuu vain kun on tarvetta. Small-talkia se ei harrasta ja pitää liian avoimia tyyppejä ärsyttävinä. Vieraita kohtaan melko välinpitämätön ja epäluuloinen sekä suhtautuu aggressiivisesti niihin, jotka antavat itsestään uhkaavan vaikutelman ja käy epäröimättä kimppuun jos joku haastaa riitaa. Armo on urokselle tuntematon käsite ja tarvitaankin yleensä ulkopuolisia kiskomaan se irti haastajastaan jos ei muuten ymmärrä päästää otettaan. Kylmäkiskoiseen ja oman arvonsa tuntevaan Boroon on vaikeaa saada läheistä kontaktia, mutta sitkeästi yrittämällä ja voittamalla sen luottamuksen, saa siitä mitä uskollisimman ystävän. Se suojelee ja auttaa läheisiään hengellään, mutta luottamuksen rikkoutuessa se on pahin vihollisesi.
Tausta: Asui ihmisperheessä maatilalla toimien vahtikoirana siihen asti, kunnes perhe lähti pakoon sumua ja jätti koiran oman onnensa nojaan. Boro ei tosin ymmärtänyt heti, että se oli todella jätetty jälkeen ja jäi omaan koirankoppiinsa odottamaan perheen paluuta. Se vartioi yhä maatilaa ja odottaa ihmisten paluuta tietämättä, että sumu lähestyy asutusta koko ajan ja on vaarassa joutua sen tartuttamaksi.
Hahmon omistaja: Zerwolf

 Pörri 

klik!

Sukupuoli: uros
Ikä: 4 vuotta
Laji/rotu: koira/shetlanninlammaskoira
Ulkonäkö: Pienikokoinen (~36cm) värivirheellinen blue merle, jonka toinen korva sojottaa pystyssä. Turkki on paksu, mutta jokseenkin takkuisen oloinen. Kirkkaansiniset silmät, selkeitä mustia läikkiä rungossa ja pieniä harmaita täpliä tassuissa. Väritys on identtinen molemmille puolilla lukuunottamatta pystyä korvaa, joka on täysin musta.
Luonne: Pörri on hyvin laumasidonnainen ja hermostunut otus. Se tarkkailee ympäristöään aktiivisemmin kuin monet muut, ja hermostuu yleensä asioista ennen kuin kukaan edes hoksaa niiden olemassaoloa. Puolustautuu lähinnä piiloutumalla/pakenemalla. Muita kohtaan ystävällinen, joskin varautunut. Saattaa änkyttää hermostuneena puhuessaan. Tottelee muiden käskyjä mielellään.
Tausta: Hankittiin ihmisperheeseen nuoren pojan koiraksi ja nimettiin nokkelasti Pörriksi. Ihmiset kuitenkin joutuivat lähtemään kodistaan sumun levittyä, ja muuttohässäkässä Pörri säikähti kovaa pamausta ja pakeni paikalta. Omistajat joutuivat lähtemään ilman rakasta koiraansa, joka jäi yksin etsiskelemään jotain suuntaa elämälleen.
Hahmon omistaja: Lazie

 Zed 

klik!

Sukupuoli: uros
Ikä: 3 vuotta
Laji/rotu: koira/saksanpaimenkoira
Ulkonäkö: Normaali saksanpaimenkoira mutta häntä on lyhyempi. Poskissa mustat "raidat" ja kulmissa pallokuviot. Pitää aina punaista huivia kaulassaan.
Luonne: Melko karski luonne. Joutunut elämään yksin, ja on erittäin tottunut siihen :D mutta löytyyhän tältä herralta myös lempeämpikin puoli.
Tausta: Eleli normaalisti ihmisperheessä, ilman mitään kummempia ongelmia mutta sumun takia ihmiset hylkäsivät Zedin ja tämä jäi elelemään yksin. Aluksi Zed ei pärjännyt yksin mutta loputtomien ongelmien myötä hänestä on tullut melkoinen selviytyjä.
Hahmon omistaja: Vzion


HÄHÄÄ KUOLIT

End of the World / Pirta Salminen